OCR σε Mac

Ψάχνοντας λοιπόν το πως γίνεται το ocr (Optical Character Recognition) στον mac έπεσα πάνω στο Readiris. Ωραιότατο πρόγραμμα , εύκολο, γρήγορο. Ανοίγεις το αρχείο σου (.pdf, .jpeg κλπ), σου το recognize (αυτόματα ή μη αναλόγως πως το έχεις ορίσει), to save και τέλος. Προσοχή, προσοχή!!! Ορίζουμε τη γλώσσα εις την ελληνικήν όταν θέλουμε να κάνουμε ocr ελληνικά κείμενα. Διαφορετικά η γλώσσα των ΖουλούZX7.2 (άγρια φυλή του διαστήματος) θα εμφανιστεί. Δουλεύει και με πολυτονικούς χαρακτήρες.

Το κακό είναι ότι πρέπει να δώσεις τον οβολόν σου για να το αποκτήσεις (λέμε τώρα). Κυκλοφορεί και σε torrent βεβαίως αν άντέχει η καρδιά σου να το αποκτήσεις παράνομα (βρε αντέχει..). Βγαίνει και για windows (φτου πιπέρι στο στόμα) αλλά αυτή η ποταπή κατηγορία δεν μας απασχολεί!

Υπάρχει και το OmniPage για αυτή τη δουλειά κι όπως λέει και στη wikipedia OmniPage is in competition with Readiris and Abbyy Fine Reader. Κι αύριο νύχτα είναι για τεστάρισμα διότι ο πετεινός λάλησε ήδη, το internet κάνει νερά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και το torrent δεν κατέβηκε ακόμα!

0 Responses on "OCR σε Mac"