Mac experience...one month και βάλε

Μετά από περίπου ενάμιση μήνα χρήσης του imac νομίζω ότι έφτασε ο καιρός να γράψω για αυτή την εμπειρία. Όλα ξεκίνησαν ως εξής λοιπόν...

Ξυπνώντας ένα πρωί είπα θέλω mac. Η ιδέα είχε μπει και είχε κατασταλάξει. Το επόμενο βήμα ήταν ένας σπόνσορας καθότι οι τιμές αποτρεπτικές. Θυμήθηκα κάτι business απλήρωτες που είχα κάνει προ τετραετίας και έτσι εξασφαλίστηκε το ποσό των 1200 ευρώ. Ωραία...αλλά ποιος mac? Η αλήθεια είναι ότι προσανατολιζόμουν στο MacBook Pro αρχικά αλλά μετά από παρότρυνση mac users κατέληξα στον imac. Έγινε η παραγγελία και μετά από μήνα σχεδόν (γιατί στην rainbow δεν βιάζονται) βρήκε ο imac το δρόμο για το σπίτι.

Η πρώτη εντύπωση...είναι τ ε ρ α σ τ ι ο ς ! ! ! Από 15" crt να πας ξαφνικά στην 24" είναι μια αξιόλογη διαφορά. Με ευλάβεια στήθηκε (δηλαδή ξεπακετάρισμα και σύνδεση των 3(!!!) καλωδίων) και βρήκε τη θέση που του άξιζε στο γραφείο. Εδώ να σημειώσω ότι αρχικά έψαχνα keyboard & mouse. Ένα μικροσκοπικό κουτί δεν είχα ανοίξει και εκεί κρύβονταν τελικά μαζί με το remote.

Αφού βρήκα και το power button ο imac άνοιξε. Και τα προβλήματα ξεκίνησαν Αρχικά κάτω στη δεξιά γωνία θόλωσε το τζάμι εσωτερικά. Μάλλον απ΄τη διαφορά θερμοκρασίας πρέπει να ήταν. Από το κρύο κουτί ζεστάθηκε ξαφνικά και είπε να αντιδράσει.
Problem fixed...later. Αργότερα, μετά από ούτε ώρα χρήσης του, ξαφνικά τα γραφικά μετατράπηκαν σε τεράστια pixels και μόνο το mouse ήταν normal. Ένα reboot(παλιό και αποτελεσματικό "κόλπο" των pc) έδωσε λύση.

Από τότε λοιπόν όλα δουλεύουν ανέλπιστα! Και να προσθέσω ότι:
  1. Από θέμα design είναι ότι πιο όμορφο έχω δει σε υπολογιστή Βέβαια και στο παρελθόν οι mac υπερείχαν σ΄αυτό.
  2. Είναι αθόρυβος. Έτσι και κλείσει η οθόνη άντε να καταλάβεις αν είναι ανοιχτός ή κλειστός.
  3. Μπορώ επιτέλους να δω ταινία χωρίς να βάζω στους υπότιτλους 32άρια γράμματα.
  4. Η εγκατάσταση των προγραμμάτων γελοία. Όταν έχει όρεξη για διάλογο σε ρωτάει θες να το βάλω στα applications αλλιώς ένα copy-paste και καθάρισες. Ούτε next ούτε restart computer.
  5. Η απεγκατάσταση επίσης γελοία. Delete και τέλος. Άντε να σβήσεις και κανά βιβλιοθήκη.
  6. Δεν χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα για να γράφεις cd/dvd. Ένα new burn folder ή μέσα από το itunes και αυτό ήταν.
  7. Έχει remote...κι έτσι εσύ relaxάρης αναπαυτικά.
  8. Δεν κολλάει εύκολα.
...και πολλά άλλα που ξεχνάω ή δεν τα χω ανακαλύψει ακόμα.

Στο internet έχει του κόσμου τα προγράμματα και widgets, για όλα τα γούστα. Επίσης blogs και forums και για τον geek και για τον ντιπ (τον βαθιά νυχτωμένο). Ψάχνοντας βρίσκεται λύση για όλα.
Είμαι στο στάδιο του searching ακόμα. Τα καταφέρνω...με βοήθεια ενίοτε (να με ξελασπώνει αδιαμαρτύρητα). Ό,τι έκανα στα windows το κάνω τώρα στο MacOs...και συνεχίζω.

2 Responses on "Mac experience...one month και βάλε"

  1. Akis says:

    Να τον χαίρεσαι! Καλορίζικος! Έχω τον ίδιο εδώ και ένα μήνα (είναι ο 2ος mac μου βέβαια) και δεν τον χορταίνω!

    Το θόλωμα στην κάτω δεξιά γωνία συμβαίνει σε όλους τους νέους 24άρηδες λόγω της κόλλας που βάζουν για το panel. Όπως είδες μετά από μια ώρα εξαφανίζεται μια για πάντα!

    Καλορίζικος και πάλι και "καλώς ήρθες"!

    thrassvas says:

    @akis thank u & καλώς σας βρήκα!